80 lat po wprowadzeniu białej mam nowy rodzaj czekolady

Nowy typ czekolady o niepowtarzalnym smaku i kolorze już niedługo zachwyci konsumentów na całym świecie.
Nowy typ czekolady o niepowtarzalnym smaku i kolorze już niedługo zachwyci konsumentów na całym świecie. Fot. Barry Callebaut Group / Facebook
Firma Barry Callebaut, jeden z największych producentów czekolad poinformował, że stworzył nowy typ czekolady. Jej smak określany jest jako intensywny. Jak zapewnia producent, dostarczy ona swoim wielbicielom nowych doświadczeń smakowych, ponieważ kompletnie różni się od znanych do tej pory rodzajów czekolady.

Podobno smak czekolady nie jest ani gorzki, ani mleczny, ani słodki, ale owocowo-jagodowy i soczysty. Jak podaje na swojej stronie szwajcarski gigant, ziarna kakaowca wykorzystywane do produkcji czekolady pochodzą z różnych regionów świata i mają określony zestaw cech, które Barry Callebaut zdołał odblokować poprzez innowacyjny proces, trwający wiele lat



Jednak największą niespodzianką jest kolor czekolady, określony jako rubinowy. Czekamy z niecierpliwością.
POLUB NAS NA FACEBOOKU
Trwa ładowanie komentarzy...