Pyszne, bo czarne. Nowa miejscówka na kulinarnej mapie Warszawy

Fot. Czarna Woda / Facebook
Trend na czarne jedzenie na dobre opanował Instagram. Smakowite burgery, drinki, napoje, lody, co tylko sobie wymarzycie. Wszystko w czarnym kolorze.


Nie dziwi więc, że na kulinarnej mapie stolicy pojawiło się nowe miejsce, Czarna Woda, w której spróbujecie autorskiej kuchni opartej na węglu aktywnym. W gruncie rzeczy, nie jest to nic skomplikowanego. Do potraw dodawany jest sproszkowany aktywny węgiel, który jest produktem ubocznym zwęglonych muszli kokosowych, bambusa czy ryżu.

Dzięki tak prostemu pomysłowi, dania wyglądają bardzo smakowicie i... nietypowo. W menu znajdziecie między innymi frytki z czarnym sezamem i świeżo mielonym pieprzem, czarninę, czarne lody z palonego bakłażana, wszystko polane sosem z chałwy i zasypane borówkami, czy czarny flat bread ze śledziem, ziemniakami, jajkiem, sałatą rzymską, piklowaną czerwoną cebulą, dymką i sosem tatarskim.

Otwarcie dzisiaj! Kto pierwszy, ten lepszy.
Czarna Woda, ul. Bartoszewicza 3, Warszawa
Znajdź nas na Znajdź nas na instagramie

Oceń ten artykuł:

Trwa ładowanie komentarzy...