Subway przyjazny weganom? Znana sieć podąża za trendami i mocno rozszerza menu

Mat. prasowe
Subway® wprowadził największe zmiany w swojej ofercie od 20 lat, ogłaszając wprowadzenie nowych i ulepszonych dodatków oraz pozycji w menu. Marka pozostaje wierna swoim korzeniom, sięgającym czasom założyciela Freda DeLuca.


5 września, Poznań – Subway® wdrożył gamę ponad 20 nowych i ulepszonych składników tworzących rozmaite pozycje w menu. Wszystko po to, aby zapewnić swoim gościom jeszcze większy wybór smaków. Zmiany ogłoszone pod koniec sierpnia zbiegają się z rocznicą powstania marki.

Po 20 latach, całkowicie nowe menu
Menu obejmuje nowe sandwicze, trzy nowe, bogate w białko sałatki, zupełnie nową ofertę przekąsek – i jak to niezmiennie w Subway® - rozbudowaną ofertę warzyw. Goście mogą przygotować swojego sandwicza na trzech nowych rodzajach pieczywa, w tym bezglutenowym*, wypiekanym w odpowiedzi na potrzeby klientów będących na diecie wyłączającej gluten.


Przekąski są nowością w ofercie w Polsce, a Subway® chce zaspokajać apetyty pożywnym chlebkiem muesli wypełnionym kremowym serkiem, quesadillą z kurczakiem lub warzywami oraz małą sałatką jako uniwersalnym dodatkiem, doskonale komponującym się z pozostałymi pozycjami w menu.
Podkręć smak
W nowej Strefie smaku, choć niewielkiej, klienci mogą wybierać spośród 12 sosów, wypróbować m.in. nowego Słodkiego chili, sosu czosnkowego (wegańskiego) i winegretu lub popularnej Pełnoziarnistej musztardy miodowej lub Hickory BBQ z ulepszonymi recepturami. Sandwicz wypełniony nadzieniem bez dodatkowych kosztów można wzbogacić o sześć dodatków, do wyboru są m.in. nowa, chrupiąca i pikantna prażona cebulka, płatki chili lub dobrze znane papryczki Jalapeño.


Moc warzyw
Wierny swoim korzeniom, Subway niezmiennie opiera wiele propozycji ze swojego menu na warzywach. Możliwości wyboru poszerzyły szpinak, słodka kukurydza, raw slaw – mieszanka białej i czerwonej kapusty. W restauracjach zwraca na siebie uwagę także nowa tablica menu dedykowana ofercie wegetariańskiej i wegańskiej, obejmującej sałatki i aż cztery wegańskie suby**!
Promocję nowego menu wspierają kreacje graficzne, przyciągające wzrok klientów i zachęcające do wypróbowania wszystkich prezentowanych nowości.

*Chleb bezglutenowy Subway® jest produkowany w zakładzie bezglutenowym i oddzielnie pakowany, ale może mieć kontakt z glutenem w środowisku operacyjnym.

**Wegańskie produkty Subway są wytwarzane przy użyciu wegańskich składników, jednak ze względu na środowisko operacyjne mogą mieć kontakt ze składnikami niewegańskimi.

Znajdź nas na Znajdź nas na instagramie

Oceń ten artykuł:

Trwa ładowanie komentarzy...
O TYM SIĘ MÓWI 0 0"Ludzie wychodzą na balkony i tłuką w garnki". Polka z Barcelony opowiada, co się tam dzieje
STYL ŻYCIA 0 0Mam 30 lat i jaram się lalkami Barbie. Nigdy wcześniej nie były tak różnorodne i prawdziwe
MamaDu 0 0Wyrzuciłabyś to na śmietnik? Jej dziecko bawi się tym bez opamiętania

"JESIEŃ ŚREDNIOWIECZA"

0 0Przeczytałam debatę "starego" Sejmu o zakazie edukacji seksualnej. Oto 5 ważnych cytatów
POLECAMY 0 0"Nokaut przez KO". Wyjaśniamy, dlaczego na Pomorzu to PiS przegrało wybory
O TYM SIĘ MÓWI 0 0Na marszałka Senatu tylko Brejza! PO nie może zmarnować funkcji trzeciej osoby w państwie

POZNAJ DADHERO.PL

0 0Trójkąt małżeński. Czyli zanim weźmiesz ślub, sprawdź, jak kobieta reaguje na twojego przyjaciela
0 0"Co z ciebie za facet?" Historie mężczyzn, którzy nie zasłużyli na tytuł bohatera domu
WARTO WIEDZIEĆ 0 0"Tykająca bomba". Kurdowie pilnowali obozów dla bojowników ISIS i ich rodzin. Oto co się tam dzieje
POLECAMY 0 0"Nasz prezydent, Wasz premier". Tak opozycja może pokonać Dudę w wyborach prezydenckich
POLECAMY 0 0Jedyny taki powiat w Polsce wschodniej. "Kto mi wytłumaczy, co sprawia, że tam zawsze na żółto?"